Treceți la conținutul principal

Chirurgia ghidată, cel mai înalt nivel în implantologia orală!


Cursul  “Guided Surgery”, primul curs de chirurgie ghidată din Oltenia, organizat de  MaxxDent - Radiologie Dentară Digitală Craiova, în colaborare cu Dental  Digital  Solutions Cluj – DDS – a avut loc sâmbătă, 22 Februarie, în Craiova, la Muzeul Olteniei! Prezentarea de perfecționare despre chirugia ghidată a avut medici prezenți din: Craiova, Târgu-Jiu, Slatina, Strehaia și Dobreta Turnu Severin!


Cursul a fost susținut de către: Dr. Rovana SOCOLOV , co-fondator al clinicii D'Institute Cluj, specialist in chirurgie ghidată, Mihai SELARIU - fondator DDS, Dr. Chiriac Ciprian – Medic specialist Chirurgie dento-alveolară Craiova,  în colaborare cu MaxxDent Craiova - Radiologie Dentară Digitală, in calitate de organizator al evenimentului.
Chirurgia ghidată - Guided Surgery- în implantologia orală se consideră că va deveni cea mai utilizată tehnica în viitor! 

Guided Surgery - Chirurgia Ghidată -  oferă soluții spre o predictibilitate și o precizie ridicată, rapiditate în intervenție, precum și o traumă redusă a pacientului în implantologia orală. 
Cursul Guided Surgery a cuprins doua parți:
Parte de teorie 
        - principiul backward planning în implantologie;
       - ghiduri chirurgicale;
        - principiile planificării protetice;
        - utilizarea ghidurilor în chirurgia modernă;
        - protocolul chirurgical;
        - cazuri clinice.
Parte practica(hands on)
         - Partea de hands on  a presupus insertia ghidată a implanturilor pe modelele de studiu.

Deasemenea, medicii prezenți – intr-un numar mare, au luat  parte la o scanare intraorală, pentru a observa avantajele și precizia unei scanări intraorale, comparativ cu  amprentarea clasică. MaxxDent oferă serviciul de scanare intraorală, în cadrul centrelor sale de radiologie, din Craiova.

Dr. Chiriac Ciprian – Medic specialist Chirurgie dento-alveolară, susține: “ Am utilizat atât metoda cunoscuta(clasică) de implantologie cât și cea modernă de implantologie ghidată!  Chirurgia ghidată este o procedură evoluata, ce oferă mai multă siguranța atât pacientului, cât și mie ca medic! Chirurgia ghidată, din punctul meu de vedere, va fii cea mai utilizată tehnica in viitor!



MaxxDent – Radiologie Dentară Digitală – Craiova, organizează regulat cursuri de perfecționare pentru medicii stomatologi colaboratori din Oltenia! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scopul radiografiilor dentare

Deontologic este ca orice consult stomatologic să înceapă cu interpretarea radiografiei panoramice, de actualitate, a pacientului!  Scopul radiografiilor este fie cel de diagnosticare, fie cel de “verificare”, după ce medicul a intervenit  din punct de vedere stomatologic, are nevoie de o radiografie de control pentru a verifica intervenția făcută! Diagnosticarea cu exactitate a problemelor dentare se poate face doar cu ajutorul radiografiilor dentare! De ce? Pentru ca medicul stomatolog, indiferent de calitațile sale profesionale, are nevoie sa vadă ce este și la “interior”, ce nu se vede intr-o simpla consultație! Radiografiile dentare cuprind toate componentele dintelui, coroana, rădăcina și baza osoasă, toate acestea sunt necesare într-o diacnosticare corectă! Radiografiile dentare de control, sunt deasemenea foarte importante! Medicii stomatologi verifică fiecare intervenție printr-o asemenea radiografie de control, strict local la dintele de interes! Radiografiile de

MaxxDent – Sponsor Oficial Dentisium Craiova

      In perioada 03-05 Noiembrie 2022, în Craiova, s-a desfășurat Congresul International pentru studenți și tineri medici - Densium Craiova!     MaxxDent – Digital Dental Radiology a avut onoarea sa reprezinte segmentul radiologic dentar din Oltenia!   Echipa MaxxDent a reprezentat cu succes ramura medicală in care excelează in cele trei zile de prezență in cadrul Congresului!  Medicina Dentară este un domeniu foarte amplu, interesant și in continua evoluție! Congresul a venit in sprijinul studenților și a tinerilor medici cu Workshop-uri, prezentari ale medicilor specialisti  consacrați, dar nu in ultimul rând, expozanți ai produselor și serviciilor medicale necesare in Stomatologie!    MaxxDent reprezintă etalonul Radiologiei Dentare ;  astfel, prin prezenta în cadrul Congresului  Dentisium   reușit să prezinte participanților diversitatea   serviciilor radiologice pe care le efectuează!  Workshop-urile au susținut importanța imagisticii medicale în Stomatologie!  In Centrele de